Foliefronten

Wat zijn foliefronten?

Foliefronten zijn MDF-panelen die op maat gefreesd worden naargelang het gekozen model en vervolgens naadloos ommanteld worden met een PVC-folie.  Foliefronten worden gebruikt voor alle zichtbare onderdelen in o.a. keukens, badkamermeubels, bergkasten, kantoorkasten, dressingkasten tot zelfs radiatoromkasting en lambrizering.  Met de onbegrensde mogelijkheden bieden de foliepanelen ook innovatieve oplossingen voor winkelinrichting en kantoorruimtes. 

Foliefronten zijn makkelijk in onderhoud en geschikt voor verticaal gebruik.  Ons assortiment kenmerkt zich door uitgebreid gamma aan modellen in houtstructuren en unikleuren, zowel in mat als hoogglans.

Maximale afmetingen zijn 2450 x 950mm.  Tevens zijn ook kroon-en lichtlijsten verkrijgbaar.  Voor beschikbare kleuren klikt u bij: Producten/Folie/Kleuren Foliefronten.  Kijkt u verder per categorie naar de verschillende modellen op onze site en laat u overtuigen door de uitgebreide mogelijkheden die foliefronten u kunnen bieden.

De kwaliteit van foliefronten is voor ons vanzelfsprekend en wordt gerealiseerd door de inkoop van de juiste grondstoffen in combinatie met een beheerst productieproces.

De folies zijn thermoplastisch van eigenschap en geschikt voor 3D toepassingen.  Bovendien zijn de folies ontwikkeld voor oppervlakken die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van design, kwaliteit en prestaties.  Bovendien zijn de aangewende folies:  van mechanische weerstand, lichtecht, hechting en temperatuurbestendig.  Het oppervlak van deze folies is voorzien van een krasbestendige lak die het materiaal beschermt in het gebruik en helpt tegen slijtage en beschadiging.  De achterkant van de folie is voorzien van een speciale primer voor een optimale hechting.

De gebruikte MDF is speciaal voor de membraamperstechnologie ontwikkeld en bestaat uit een zeer hoge en homogene densiteit.  Op deze manier kan er ook bij sterk geprofileerde modellen een rustig oppervalk gerealiseerd worden.  De achterzijde van de MDF is een witte harde melaminelaag.

Lijm de gebruikt wordt is een 1-componentenlijm, die met behulp van een spuitrobot aangebracht wordt op de fronten.  Deze speciaal ontwikkelde lijm geeft een optimale hechting van folie op MDF.

Productkwaliteit vinden we zeer belangrijk en bestaat uit 2 verschillende aspecten.  Zichtbare en niet-zichtbare kwaliteit.

Zichtbare kwaliteit kenmerkt zich doordat onze fronten worden geleverd zonder zichtbare onvolkomenheden zoals krasjes, bultjes, deukjes, etc..

De niet-zichtbare kwaliteit omschrijven we als hechting en warmtebestendigheid.  Beide aspecten worden gerealiseerd door het uitgebalanceerde productieproces; het aanbrengen van lijm aan de hand van een robot, het drogingsproces waardoor het vocht uit de lijm volledig is verdampt en het onder hoge druk en temperatuur aanbrengen van de folie op het gefreesde paneel.

Deze niet-zichtbare kwaliteit garandeert een duurzaam product.